Momenteel voert Eandis werken uit aan haar langs de Tiensesteenweg in Lovenjoel tot aan de vernieuwde elektriciteitscabine aan de Pellenbergstraat. Aansluitend wordt ook een gasuitbreiding in de Pellenbergstraat uitgevoerd. Tegen eind deze week zouden de kabelwerken uitgevoerd zijn. Eandis excuseert zich voor de overlast.

Vanaf maandag 6 november geldt in de Bergstraat dynamisch éénrichtingsverkeer tussen de Dorpsstraat en de Beekstraat in de richting van de Ruisbroekstraat tijdens de schooldagen:

- op maandag: van 7.30 u tot 9 u en van 15.30 u tot 17 u
- op dinsdag: van 7.30 u tot 9 u en van 15.30 u tot 17 u
- op woensdag: van 7.30 u tot 9 u en van 11 u tot 12 u
- op donderdag: van 7.30 u tot 9 u en van 15.30 u tot 17 u
- op vrijdag: van 7.30 u tot 9 u en van 14.30 u tot 16 u

De maatregel wordt ter kennis gebracht door middel van dynamische verkeersborden C1 en F19 met onderbord M3 en M5, uitgezonderd fietsers en bromfietsers. Deze LED-borden gelden slechts bij het zichtbaar zijn van de overeenkomstige aanduidingen. De politie zal geregeld toezien op naleving van deze verplichte enkelrichting.

De Middelbosstraat wordt een landbouwweg voorbehouden voor landbouwverkeer, voetgangers, fietsers, ruiters en voertuigen van en naar aanliggende percelen.

Dank voor het respecteren van deze maatregelen.

Vanaf 2 oktober is de Kloosterstraat enkele richting vanaf het kruispunt Tiensesteenweg tot aan de Holleweg. Dit gebeurt naar aanleiding van een werf aan de Sint-Pietersschool en om de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen te verbeteren. De enkele richting duurt tot het einde van de werken, waarschijnlijk in de paasvakantie 2018.

Fietsers: opgelet! De brug aan de Huizekensstraat (tussen Kortstraat en Witteweg) is al enige tijd onderbroken. Alleen fietsers en voetgangers kunnen er langs, deze route wordt immers vaak gebruikt om naar Leuven te rijden. De brug wordt helemaal afgesloten vanaf 27 november en zal gedurende enkele maanden NIET toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers.

Ook de Herpendalstraat wordt afgesloten ter hoogte van de spoorwegbrug. Hier wordt een omleiding voorzien.

Elders in Korbeek-Lo, in de Nieuwstraat, Bergenlaan en Valleilaan wporden nieuwe voetpaden gelegd. Normaal is er geen hinder voor het plaatselijk verkeer.

De Neervelpsestraat in Bierbeek is afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De aannemer is gestart met de aanleg van de fietspaden. Alleen voetgangers, fietsers, bussen van De Lijn en plaatselijk verkeer (bewoners) kunnen door. Doorgaand autoverkeer moet een omleiding volgen via Neervelp en Opvelp.

Meer info dienst omgeving - 016 46 87 89 - openbarewerken@bierbeek.be